Technika - avagy eszközeink!

Célunk a tökéletes videó és az elégedett ügyfél. Ezért minden csomagunkhoz felár nélkül biztosítjuk az alábbi speciális eszközöket:

DJI OSMO+   KAMERAMOZGATÓ ESZKÖZ - DJI OSMO+ 3 tengelyes stabilizáló rendszer 4K-s kamerával

Az új Osmo-val tiszta, éles felvételeket készíthetünk mozgás közben, legyen szó akár akciófelvételekről, akár esküvői videóról vagy csak a hétvégi kalandot akarjuk megörökíteni.
A fejlett technológiának köszönhetően a kamerát mindig egyenletesen tartja, mindegy mi hogyan mozgunk. A "Plus" verzió már 7x zoom-mal is rendelkezik.
Alkalmas timelapse videó, valamit panoráma kép készítésére.
Az Osmo Zenmuse X3 kamerája egyként működik a stabilizáló rendszerrel. Felbontását tekintve 4K/24,25/30fps-sel tud rögzíteni és 12 MP-es képek készítésére alkalmas Adobe DNG RAW-ban.
A hang rögzítésére a RODE VideoMicro, egy rendkívül kis méretű de nagy érzékenységű és kiváló hangminőségű kamera mikrofon szolgál. Kardioid karakterisztikájának köszönhetően nem annyira irányított, mint egy puskamikrofon, így természetes az atmoszférája még kis méretű zárt helyeken is.

Proaim 12ft jib   KAMERAMOZGATÓ ESZKÖZ - Proaim 15ft krán motoros fejjel

Professzionális kameramozgató berendezés, melyet filmgyártásnál, élőközvetítéseknél is előszerettel alkalmaznak, hiszen ezzel lehetőség nyílik egyenletes, stabil felvételek készítésére.
Az elérhető lágy mozgásoknak, valamint a 360°-ban forgatható és dönthető fejnek köszönhetően látványos hatások valósíthatók meg. A daruzó (emelkedő-süllyedő) mozgással pedig különleges és egyedi látásszögből történő felvétel érhető el. Ezen kameradaru a talaj szintjétől akár több méteres magasságig is használható.

Esküvőkön főként kültéri szertartások, tánc, menyasszonytánc alatt kiválóan alkalmazható.

DJI F550 hexacopter   HELIKOPTER - DJI F550 Hexacopter

A DJI F550 hexacopter, egy hatrotoros, rádiótávirányítású drón, melynek segítségével egy új, igen attraktív földközeli perspektívából szemlélhetjük környezetünket.
Az emberiséget mindig is foglalkoztatta a repülés gondolata, ezek a drónok lehetőséget adnak arra, hogy a tényleges repülés töredékárán szemlélődjünk madártávlatból.

Ezen eszközök fantasztikus repülési tulajdonságukkal, stabilitásukkal és hatótávolságukkal lehetővé teszik az 50-100m-es magasságból történő hosszabb forgatást is. Haladási sebessége akár 50 km/h, emelkedési sebessége akár 5 m/s. Használható nyílt terepen, városban vagy akár épületen belül is.

GoPro HD Hero3+ Black Edition   HELIKOPTER KAMERA - GoPro HD Hero3+ Black Edition

A javított képminőségen kívül sok új ütős funkcióval rendelkezik elődeihez képest:
Professzionális minőségű HD videók akár 4K-s minőségben, 12MP-es fotók akár 30 fps-sel.
A SuperView egy új videó mód, ami a világ legintenzívebb széles látószögét nyújtja, míg az új AutoLow Light módja automatikusan állítja a képfrissítés mértékét a lenyűgöző teljesítményért gyenge fényviszonyoknál is.
20%-kal kisebb és könnyebb ház a vízálló burkolatnak köszönhetően vízalatt akár 40m-ig használható.
33%-kal javított képélesség és csökkentett torzítás a képi minőségben.

Ezeket vegyítve a 25%-kal hosszabb üzemidővel, a gyorsabb, beépített Wi-Fi-vel, és élesebb lencsével, a HERO3+ Black Edition minden idők legkorszerűbb GoPro-ja.
Panasonic AG-HMC41  
KAMERA I-II.
- Panasonic AG-HMC41

2db Panasonic AG-HMC41 professzionális videókamerával dolgozunk. Ezek rengeteg profi tulajdonságot rejtenek magukba, legfontosabb, hogy nativan (valósan, ténylegesen láthatóan) képesek előállítani a FULL HD felbontást. Nincs szükség szoftveres felkonvertálásra!
Folytathatjuk a sort a 10,6 Megapixeles fotó készítési lehetőséggel, a 3 Megapixeles progresszív 3MOS képérzékelővel, a 12x Leica Dicomar zoom objektív optikai képstabilizátorral (OIS), dinamika tartomány kiterjesztéssel a nagy kontrasztú képtartalmak részletgazdagságának növeléséhez.

A felvétel SD kártyára készül, így az esküvő után a memóraikártyát közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatva indulhat a vágási utómunkálat. Nincs szükség minőségromlást okozó digitalizálásra.

A két kamerával történő rögzítés mozgalmasabb, színesebb, izgalmasabb és érdekesebb videót eredményez, hiszen több szem többet lát, két operatőr több irányból rögzíti az eseményeket, biztosítva, hogy semmi lényeges ne maradjon ki.

Canon EOS 550D  
KAMERA III.
- Canon EOS 550D

Az EOS 550D Full HD (1080p) videó készítésére is kiválóan alkalmas. Gyönyörű felvételek, élénk színek, nagy kontrasztátfogás, kicsi mélységélesség, nagy felbontás, nagy fényerő jellemzi. A DSLR technikával elkülönül az előtér a háttértől, így hangsúlyosabbá tehető a fő téma.
Hátránya azonban, hogy nehézkessé teszi a folyamatos, stabil és éles kép rögzítését. Hiszen arrébb kell lépni a templomban például, képkivágást váltani, átfordulni a násznépre, élességet állítani, blendét korrigálni, és mindezt úgy, hogy közben hasznos legyen a felvétel, azaz stabil maradjon a kép.

A tökéletes összhatás érdekében a videó és a DSLR technikát ötvözzük munkánk során.

Sony HDR-GW55  
KAMERA IV.
- Sony HDR-GW55

Negyedik kameraként kiváló szolgálatot tesz ez a vékony, stílusos és egyszerűen hordozható Handycam. Remekül használható szertartások alatt, fotózásnál is, mivel kicsi és könnyű, újabb és újabb kameraállás hozható létre a kreativitást kihasználva.
Víz-, por- és ütésálló, így akár víz alatti felvétel (5 m-es mélységig) készítésére is alkalmas, ezenkívül számos csúcstechnológiás funkciót kínál (pl. szuper lassított felvétel), így kitűnő Full HD videók készítését teszi lehetővé.
A felvételt többek között beépített optikai SteadyShot képstabilizátor és egy intelligens rendszer is segíti.

Többnyire alsó kameraállásból, kiskocsin (Dolly) tolva használjuk, ezzel is színesítve a felvételt.

Gepetto 800   KAMERA ÁLLVÁNY - Gepetto 800 Pro

A Gepetto 800 Pro videostatív majdnem teljes egészében fémből készült, műanyagot csak a szorítóknál találunk. Lábait a nagyobb stabilitás érdekében több csőből alkották meg, a könnyebb összecsukás és kinyitás érdekében ezek egymás mellé csúsztathatók. A legkisebb láb négyzetes keresztmetszetű.
A fej a szokásos videózáshoz szükséges elfordításon kívül az emelés és döntés funkciót valósítja meg. Ezeket persze igen finoman, minimális letapadással. A döntést és emelést ráadásul olajos csillapítással oldották meg, így nagy tömegű gépeknél is finom állítást végezhetünk felvételkészítés közben is. A szorítás erősségét az oldalt elhelyezett karral módosíthatjuk.
A lábak végén a függőleges irányhoz beállított fém, menetes talpat találunk, mely tüskében végződik, de a rajta lévő gumitalpat átcsavarva lehetőség van a gumira támasztani az állványt, így különböző szilárdságú és felületi talajon is biztosan használható.

 
SteadyDrive   KAMERASTABILIZÁTOR - SteadyDrive

A kamerastabilizátor a filmes világban már elterjedt, de az esküvői videózás terén még gyerekcipőben járó eszköz. Segítségével a mozgásszabadság képstabilitással párosul. Nincs többé bizonytalan, mozgó, remegő élvezhetetlen felvétel, az egész videó egy dinamikusan úszó hatást kelt, mellyel a háttér elevenebbnek, az emberek élettelibbnek látszanak.
A SteadyDrive egy teherelosztó mellényt és a hozzá rögzíthető mozgás-kiegyenlítő kart tartalmazó rendszer, melynek mindkét tagja rúgóval ellátott. Ajánlott 4,5 kg kamera terhelésig.
A rendszer használata közben a mozgáskiegyenlítő kar veszi át a terhelést, így az operatőr fizikai kondíciója nem akadályozza a hosszabb időtartamú forgatást.

A mozgáskiegyenlítő karban alkalmazott csapágyak révén a súrlódás minimálisra csökken, így a kamera szinte ellenállás nélkül fordul, finoman rúgózik, gyakorlatilag hangtalanul.
Ennek köszönhetően az operatőrnek lehetősége van olyan profi felvételeket készíteni, melyek csak a stabilizátor használatával lehetséges.
 
Olympus LS-100   HANGRÖGZÍTŐ - Olympus LS-100

Gazdag funkcionalitás, robusztus, kompakt felépítés és kiváló minőség a főbb jellemzői.
Az Olympus LS sorozata a CD minőségnél is jobb felvételi hangminőséget biztosít. Köszönhető ez a kiváló minőségű 90°-ban kifelé fordított ikermikrofonnak, valamint a tovább fejlesztett hangfeldolgozó egységnek.
A sztereó kondenzátor mikrofonon frekvenciatartománya fedi az emberi hallást (20 Hz – 20 kHz), a mélyebb tartományok basszusát is gond nélkül érzékeli. Szerencsére a leghangosabb koncertekkel is megbirkózik, 140 dB-ig a legvadabb rock bandát is torzítás és vágás nélkül rögzíti.

A többsávos felvétel segítségével külön vehetjük fel a hangszereket és az énekhangot, majd minden egyes sávot szerkeszthetünk és vághatunk. A különböző sávokat egyszerre szerkeszthetjük és játszhatjuk le.

 
Rode NTG-2   MIKROFON - Rode NTG-2

A RODE NTG-2 egy könnyű, kondenzátor kapszulás puskamikrofon, professzionális filmes, videós, televíziós és ENG felhasználáshoz kifejlesztve.
Az NTG-2 szimmetrikus (XLR) csatlakozóval rendelkezik és a 48V-os fantom táp mellett képes 1,5V-os AA elemről is működni.
A kifejezetten széles, kiegyenlített frekvenciamenetnek, a 80Hz-es mélyvágó szűrőnek és kis zajú SMT technológiának köszönhetően ideális profi felvétel készítésére.

 
SoftLight Box   LÁMPA - KN-STUDIO80 soft box készlet

Megfelelő minőségű videókép készítéséhez megfelelő mennyiségű fényre van szükség. A szemünk sokkal érzékenyebb a fényre, mint a kamerákba épített érzékelő. Amit a szemünkkel még láthatónak vélünk (lehet, csak agyunk képzeli hogy látjuk, emlékeinkből építkezve), azt a kamera érzékelője már csak feketeségnek érzékeli.
Ekkor kell az ifjú párral megbeszélni, hogy romantikus, kevésbé éles képet szeretnének, vagy inkább marad a tűéles, megfelelő színtelítettségű kép világítás mellett. Világításra használható a kameralámpa, kisebb hatótávolsággal, vagy a telepített lámpák.
Ez az összecsukható "napágyú" két energiatakarékos izzóval, két dobozzal és egy hord-táskával rendelkezik. Az izzók színhőmérséklete 5500 Kelvin fok. Szoft box méretei: 50x50 cm. 3 lábú állvány méretei: 180 cm.