Hogyan válasszunk megfelelő szolgáltatót?

 

Az időpont és helyszín megválasztását követően sorra veszitek a szolgáltatókat és próbáljátok megtalálni a igényetek és pénztárcátokhoz leginkább illő szolgáltatókat.

Ez nem kevés időt és energiát követel tőletek. Ehhez szeretnék egy átfogó segítséget nyújtani, hogy mi az, mik azok a tényezők, melyeket érdemes szem előtt tartani.

Néhány szempont a csalódások elkerülése végett:

 

  • Megjelenés: reklám, szórólap, internet.

A reklámanyag sokat elárul a gazdájáról. Akik igényes képet mutatnak magukról, remélhetőleg a munkájukhoz is hasonlóképp állnak. Egy színvonalas szolgáltató ebben a kategóriában ma már nem engedheti meg magának, hogy ne legyen megfelelő internetes megjelenése. A weboldal megtekintésével Ti is képet alkothattok a szolgáltató stílusáról, értékeiről és hiányosságairól.

Olyan szolgáltatóban érdemes gondolkodni, aki minél több információt elárul magáról és munkájáról.

 

  • Szakmai felkészültség: képzettség, tapasztalat, szenvedély.

Videós és fotós szemmel nézve:

Legyetek óvatosak az olcsó amatőrökkel és a kiégett "profikkal". Húsz-huszonöt év fotózás és videózás még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az esküvők világában is szívesen és otthonosan mozog egy szakember, sőt az sem biztos, hogy fogékonyak az újra, a változtatásra, mint ahogy az is igaz egy fényképező/kamera megvásárlásával sem válik senki fotóssá/operatőrré. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy ő maga készíti-e a képeket/felvételt és az utómunkát, vagy csak felvállalja "nagyüzemben" és valaki "majd megcsinálja" elv érvényesül.

Az esküvői fotózás és filmkészítés nem könnyű szakma. Vannak alapok, amiket meg kell tanulni, tapasztalatot kell szerezni, ezek után pedig csak alázattal és szenvedéllyel szabad, és érdemes azt művelni.

Többi szolgáltató esetében is igaz, hogy az esküvők világában szerzett kellő tapasztalat sokat jelent. Továbbá tanácsos olyan szolgáltatót választani - legyen az pl. zenekar, vőfély/ceremóniamester – aki figyelembe veszi igényeiteket, tud és akar a kívánt helyzetekhez alkalmazkodni. És nem akar semmit rátok erőltetni, vagy éppen lebeszélni, mert az nem az ő egyénisége vagy stílusa.

 

  • Bemutató anyag: referencia munkák, kész anyagok.

Érdemes több szolgáltató honlapját felkeresni, így könnyebben kiválaszthatjátok, kinek a munkája, stílusa, egyénisége képvisel számotokra a megfelelő színvonalat. Fontos, hogy ne csak egy, erre az alkalomra gondosan összevágott bemutatófilm alapján döntsetek, fontos, hogy legyen a szolgáltatók tarsolyában / honlapján minél több és többféle, folyamatosan feltöltött videó anyag.

 

  • Technikai háttér: felszerelés, utómunka.

Ma már bárki számára elérhető a digitális technika, ezeket a felszereléseket azonban tudni kell használni. Bár a professzionális technikai felszerelés alapvető követelmény kell hogy legyen.

Nem mellékes a szolgáltató művészi látásmódja és a nyersanyagon végzett utómunkálatok minősége sem.

Többféle technikai eszköz alkalmazása esetén sokkal látványosabb, élettelibb, dinamikusabb videó a végeredmény.

 

  • Személyes benyomás: vélemények, találkozás, beszélgetés.

Ha honlap és munkái alapján szimpatikusnak ítélitek az az adott szolgáltatót, vegyétek fel vele személyesen is a kapcsolatot.

Bizonyosodjatok meg arról is, hogy a kiválasztott szolgáltató mindig a megrendelő kívánságaihoz igazodva, felkészülten, alapos odafigyeléssel és szenvedéllyel végzi-e a munkáját. Erre szolgálnak a hallott, honlapon olvasott vélemények is.

 

Ha honlap és munkái alapján szimpatikusnak ítélitek az adott szolgáltatót, vegyétek fel vele személyesen is a kapcsolatot.  Ha a megfelelő megjelenés egy kellemes személyiséggel párosul, jó úton jártok!

 

Fontos, hogy olyan szolgáltatókat válasszatok, akiket vendégként is szívesen látnátok az esküvőtökön!

Vissza

Adatkezelési tájékoztató

Itt is megtalálsz minket:

Berecz Károly

info@bk-video.hu

+36 30 259-0278

BK-VIDEÓ

fotó - videó - légifilm - selfiebox

BK-VIDEÓ

fotó - videó - légifilm - selfiebox

BK-VIDEÓ

fotó - videó -

légifilm